Вчені назвали продукт, який рятує від хвороб та продовжує життя

І діабет, і хвороби серця є провідними причинами смерті у всьому світі. Діабет сам може підвищити ризик невідкладної медичної допомоги, наприклад, у разі інсульту.

На щастя, виявлено продукт, який може знизити ризик обох потенційно смертельних станів – перець чилі. У цьому перці є сполуки, які запобігають небезпечним станам здоров’я.

За даними Управління національної статистики, очікувана тривалість життя у Великій Британії за останні кілька років трохи знизилася. Разом з тим, багато людей намагаються змінити спосіб життя та ввести здорові звички у свій розпорядок дня, щоб збільшити тривалість життя та не хворіти.

За словами експертів, перець чилі може допомогти і у разі ризику діабету, і хвороб серця. Це виявила дослідницька група під проводом доктора Кіран Ахуджа. Дослідники визначили два активні інгредієнти дії перцю, що володіють різними корисними ефектами – капсаїцин та дигідрокапсаїцин.

Так, ці речовини знижують цукор у крові та в цілому ризик діабету, який можна регулювати правильним способом життя та здоровим харчуванням.

Дослідження показало, що вживання страв, що містять перець чилі, знижує концентрацію інсуліну після їжі. Можливо, у майбутньому ця проста дієтична добавка може допомогти у лікуванні все більш поширених та серйозних станів діабету та серцевих захворювань, припускають вчені.

Грунтуючись на ранніх дослідженнях, вони очікують, що споживання перцю чилі при порушеній толерантності до глюкози та діабету 2 типу забезпечить значне зменшення глюкози в крові після їжі, інсуліну та інших факторів ризику діабету та серцевих захворювань.

Зазначається, що капсаїцин та дигідрокапсаїцин можуть зменшити утворення жирових відкладень на стінках артерій та запобігти утворенню тромбів. Жирові відкладення та згустки крові є факторами ризику серцево-судинних захворювань.

Перець може знизити окислення «поганого» холестерину і знизити утворення бляшок в артеріях.

Вплив перцю чилі також було розкрито у дослідженні, опублікованому у Журналі Американського коледжу кардіологів. Воно показало, що вживання перцю чилі не менше ніж чотири рази на тиждень знижує ризик смерті від ішемічної хвороби серця на 44%, що, на думку вчених, може знизити загальний рівень смертності.

Крім перцю чилі, позитивно на здоров’я впливають й інші зміни у порядку життя – фізичні вправи, здорове харчування та підтримання здорової ваги.

Поділись


Новини партнерів