Що буде, якщо їсти банани щодня

Банани займають третє місце у десятці найкорисніших фруктів у світі. Вони поживні, корисні та смачні, містять багато необхідних організму поживних речовин. Про користь бананів розповіла лікар із США Люсія Гарсія. Банани зроблять вас щасливішими За словами експерта, банани багаті на триптофан, який в організмі перетворюється на серотонін. Серотонін може збільшити почуття щастя та благополуччя та допомагає людям легко заснути. Крім того, банани багаті на пантотенову кислоту, гормон щастя в організмі, який знімає стрес, усуває проблеми і допомагає почуватися щасливими і задоволеними. Тому в багатьох країнах банани також називають «щасливими фруктами».

Чи банани можуть підвищувати рівень цукру в крові?

За словами лікаря, банан середньої довжини містить 14 грамів цукру та 6 грамів крохмалю, але глікемічний індекс бананів невисокий. Помірне вживання бананів не підвищить рівня цукру на крові.

Банани багаті на харчові волокна. Один банан середньої довжини може забезпечити близько 3 г харчових волокон, які можуть прискорити перистальтику шлунково-кишкового тракту і вивести токсини та сміття.

Також фрукт багатий калієм та магнієм – незамінними мікроелементами для організму. Банан середнього розміру містить 420 мг калію та 32 мг магнію.

Банани містять флавоноїди, які є потужними антиоксидантами, що регулюють імунну систему та уповільнюють процес старіння організму.

«Вживання 2-3 бананів на день не зробить вас товстим… 2-3 банани можуть забезпечити достатньо енергії для 2 годин енергійних вправ. Не дивно, що багато відомих спортсменів віддають перевагу бананам», — підсумувала лікар.

Поділись


Новини партнерів