Названі продукти, що знижують ризик інфаркту

Дієтолог-нутріціолог Лера Лавскі розповіла про існування низки продуктів, які знижують ризик інфаркту.

Вона пояснила, що серцево-судинні захворювання входять до трійки основних причин смерті населення Землі, тому важливо стежити за здоров’ям цих органів, а також за рівнем холестерину та контролювати артеріальний тиск.

“Зміцнити стінки судин допоможе вітамін С, найбільше його міститься у шипшині, квашеній капусті, чорній смородині та ківі. Також здоров’я судин підтримують Омега-3 жирні кислоти. Вживайте не рідше трьох разів на тиждень червону рибу дикого вилову, а також насіння льону та кедрові горіхи. Колаген у кісткових бульйонах є структурним елементом стінок судин. Часто слабкість судинної системи пов’язана з його нестачею”.

Для нормалізації артеріального тиску вона порадила магній, що міститься в горіхах та насінні. Він також може знижувати стресове навантаження. Щоб знизити рівень холестерину, Лавські порадила сиру цибулю та часник, а також бобові та субпродукти грубого помелу.

Поділись


Новини партнерів