Медики назвали дві найнесподіваніші ознаки жирової хвороби печінки

Медики розповіли, що останніми роками фахівці все частіше діагностують неалкогольну жирову хворобу печінки у пацієнтів різного віку. Лікарі розповіли, що про розвиток цієї важкої недуги можуть свідчити абсолютно несподівані ознаки.

Зокрема, вони пояснили, що деякі симптоми, пов’язані з цією хворобою, можуть виникнути у ротовій порожнині. Виявилося, що пацієнти з жировою хворобою печінки часто стикаються з карієсом. Крім того, у хворих часто спостерігається випадання зубів без причини. За словами фахівців, саме пародонтит може свідчити про жирову хворобу печінки, а також про деякі інші захворювання цього органу, зокрема про цироз, гепатоцелюлярну карциному та трансплантацію органу.

Лікарі підкреслили, що серед інших симптомів жирової хвороби печінки слід звертати увагу на несподіване почервоніння долонь, а також пожовтіння очного яблука. Співробітники Національної служби охорони здоров’я Британії також додали, що неправильне харчування та зловживання спиртними напоями мають найбільш згубний вплив на цей орган. Щоб печінка відновилася після рясних застіль, необхідно влаштовувати їй спеціальне чищення протягом як мінімум 2 тижнів.

Поділись


Новини партнерів