Фахівець розповів про небезпеку бутерброду з сиром та маслом

Гастроентеролог Сергій В’ялов розповів, що регулярне вживання на сніданок бутербродів із сиром та маслом становить небезпеку для здоров’я. Гастроентеролог пояснив, що часте вживання цих продуктів серйозно навантажує підшлункову залозу та печінку.

Справа в тому, що такий сніданок містить рекордну кількість тригліцеридів і холестерину, що в результаті збільшує загрозу виникнення атеросклерозу кровоносних судин. Також В’ялов розповів, що будь-яке поєднання дуже жирних продуктів в один прийом їжі перевантажить підшлункову залозу та печінку, і в результаті ці органи не зможуть впоратися, і їхню роботу буде порушено. Проте найбільшою небезпекою гастроентеролог назвав поєднання бутерброду з сиром та маслом та алкогольними напоями.

Ці продукти разом із спиртним стимулюють викид жовчі в протоки підшлункової, і орган починає активно виробляти ферменти, які у результаті перетравлюють підшлункову залозу. Таке поєднання продуктів часто призводить до розвитку гострого панкреатиту. Також фахівець додав, що для підтримання нормальної роботи всіх органів людина має зробити вибір на користь рослинної, а не тваринної їжі.

Поділись


Новини партнерів