Фахівці зі США виявили ще одну небезпечну властивість кави

Дієтологи зі Сполучених Штатів дійшли висновку, що надмірне вживання кави, солодких газованих напоїв та алкоголю провокує серйозні порушення у роботі мозку та погіршує когнітивні функції. Вчені зазначили, що поставили каву в один ряд із алкоголем не просто так.

«Велика кількість алкоголю швидко вбиває нейрони головного мозку, тому регулярні застілля можуть серйозно пошкодити його», – заявили дієтологи. За їхніми словами, кофеїн має приблизно такий самий вплив на організм. Якщо вживати напої з кофеїном у мінімальній кількості, то вони позитивно вплинуть на когнітивні здібності. Однак, якщо постійно захоплюватися кавою, цей напій впливатиме на організм протилежно.

Згідно з результатами останнього дослідження, вживання більше 6 чашок цього напою на добу вже через кілька років призводить до зменшення розмірів мозку та розвитку недоумства. Також вчені попередили про наслідки вживання солодкої газованої води. За їхніми словами, такі напої містять рекордну кількість цукру. «Негативний ефект впливає на префронтальну кору, яка зменшується, вважають лікарі. Пара склянок шипучки на день старить мозок на 5,8 років, а понад дві – на 11 років», – додали фахівці.

Поділись


Новини партнерів