Ожиріння печінки: п’ять ознак, які часто не беруть до уваги

Захворювання печінки, при якому відбувається ожиріння органу, не обов’язково пов’язане з надмірним вживанням алкоголю, і така патологія може супроводжуватися певними ознаками.

За даними NHS, багато дорослих людей страждають на неалкогольну жирову хворобу печінки (НАЖБП), що викликається накопиченням жиру в цьому органі. Особливо серйозно ризик її розвитку підвищується для людей віком від 50 років, які мають проблеми з високим рівнем холестерину, високим кров’яним тиском та діабетом 2 типу.

На тлі такого ожиріння може швидко виникнути НАСГ, неалкогольний стеатогепатит.

Є п’ять основних ознак, які можуть вказувати на наявність стану, відомого як неалкогольний стеатогепатит, або скорочено НАСГ. Чим раніше їх буде виявлено, тим краще», – заявили представники служби охорони здоров’я.

Медики називають такі прояви патології:

  • Пожовтіння очей та шкіри.
  • Розширені кровоносні судини безпосередньо під поверхнею шкіри.
  • Збільшення селезінки.
  • Здуття живота.
  • Червоні долоні.

Фахівці попереджають, що дані симптоми можуть бути свідченням не тільки того, що печінка зазнала ожиріння, а й виникнення рубцювання, цирозу. З ними необхідно звертатися до терапевта, Тим часом, у повсякденному житті подібні ознаки часто не беруться до уваги або приписуються іншим, менш небезпечним станам.

Поділись


Новини партнерів