Кардіологи назвали солодощі, які здатні захистити від аритмії

овнаНовини Здоров’яКардіологи назвали солодощі, які здатні захистити від аритмії
Кардіологи назвали солодощі, які здатні захистити від аритмії.

Кардіологи розповіли про корисні властивості одних з найпопулярніших солодощів для зміцнення здоров’я серця. В ході дослідження стало відомо, що вживання шоколаду знижується ризик різних порушень в роботі даного органу.

Фахівці повідомили, що додавання в раціон 28 г шоколаду в тиждень на 18% зменшує ризик виникнення серцевої недостатності. Вчені встановили зв’язок між постійним вживанням шоколаду і зниженням ризику розвитку миготливої аритмії.

При даному стані відбувається нерегулярне серцебиття. «У людей, що вживають 2-6 порцій шоколаду в тиждень, на 20% знижувався ризик розвитку миготливої аритмії в порівнянні з тими, хто їв солодкість менше 1 разу на місяць», — заявили експерти.

Вони додали, мова йде про шоколад, який має в складі не менше 70% какао. Продукт має антиоксидантні властивості і має магній, завдяки чому поліпшуються функції кровоносних судин, знижується запальний процес, і зміцнюється імунна система, що регулює формування тромбоцитів.

Дана здатність шоколаду зменшувати запалення в організмі є корисною властивістю для гіпертоніків. Стало відомо, що регулярне вживання продукту, збагаченого високим рівнем какао на 10% знижує ризик виникнення діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів