Какао – смачний та корисний напій. Він сприяє виробленню ендорфінів — «гормонів радості», допомагає при гіпертонії та містить багато антиоксидантів. Какао люблять і дорослі, і діти, однак є діагнози, за яких його вживання протипоказане.
Йдеться про порушення засвоєння сечової кислоти, розповіла дієтолог Олена Соломатіна. За її словами, при подагрі варто підходити до вживання какао обережно і дозволяти його собі тільки в мінімальних кількостях.
У таких пацієнтів може посилитися біль у суглобах або загостритися проблеми із нирками, зазначила лікар.
Для здорової людини 1-3 чашки на день будуть лише на користь. Однак потрібно пам’ятати, що какао, якщо його зварити на молоці і присмачити щедрою порцією цукру, містить дуже багато калорій і, звичайно, протипоказаний діабетикам.
Какао покращує роботу мозку, перешкоджає утворенню тромбів і, загалом, має тонізуючу дію, зазначила Соломатіна.
Напій містить корисні мікроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, натрій, мідь, залізо, а також вітаміни груп А, Е, В та РР.
Ще какао може спричинити алергічну реакцію.