За словами вчених, обмежене вживання цього повсякденного продукту допоможе прожити набагато довше.
Учені з американського Університету Тафтса провели дослідження, за допомогою якого прийшли до висновку, що кожна людина може досить легко продовжити своє життя. Для цього необхідно обмежити вживання в їжу солі.
«Адекватне споживання солі є економічно більш ефективним способом зниження числа смертей, ніж використання спеціальних ліків», – заявили американські вчені.
Дослідники вивчили статистику смертності від різних захворювань протягом 10 років. В результаті вони встановили, що надмірне захоплення сіллю пов’язане із захворюваннями багатьох важливих органів тіла, через що люди передчасно вмирають. Зокрема, через надмірне споживання солі розвиваються ниркова недостатність, рак шлунку та серцево-судинні захворювання.
За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я нормою вживання солі є 156 мг на добу. Вчені з Університету Тафтса кажуть, що левова частка людей приблизно в два рази перевищує цей ліміт. Якби вони не зловживали сіллю, то відчули б значне поліпшення здоров’я, яке не могло б забезпечити навіть вживання лікарських препаратів.
Читайте також: 4 продукти, які очистять організм від токсинів