Медики перерахували п’ять основних проблем, що виникають через надмірну масу тіла

Медики вкотре нагадали, що ожиріння призводить до розвитку багатьох недуг. Фахівці розповіли, що причин набору ваги може бути кілька, але головна з них – це переїдання.

Стрімкий набір ваги провокує початок серйозних проблем із самопочуттям, і в першу чергу йдеться про проблеми з судинами та серцем. Ожиріння дає додаткове навантаження, і організм просто не справляється з постачанням важливих речовин. Жир починає відкладатися навколо серцевого м’яза, що стає причиною розвитку хвороб серця.

Також при ожирінні порушується обмін речовин, жиром покриваються підшлункова залоза, печінка, кишечник та шлунок. Їжа починає перетравлюватися повільно, всмоктування корисних речовин уповільнюється. Жир не дає проникнути в клітини глюкозі, що призводить до розвитку цукрового діабету.

Через зайву вагу також страждають суглоби та хребет, які відчувають додаткове навантаження та зношуються раніше часу.

Мало хто знає, що при надмірній вазі можуть серйозно постраждати і органи дихання. Воно стає поверхневим і посиленим, що у результаті може спровокувати гіпоксемію та апное.

Надмірна маса тіла впливає і на репродуктивні функції. Чим більше в організмі жирової тканини, тим повільніше виробляються статеві гормони у чоловіків та жінок.

Поділись


Новини партнерів