Китайські вчені: маленька порція картоплі знижує ризик інсульту на 40%

Фахівці з Китаю заявили про те, що насправді вживання картоплі має величезну користь для здоров’я. Медики наголосили, що маленька порція картоплі щодня допомагає знизити ризик інсульту на 40%.

Крім того, фахівці розповіли, що цей овоч відрізняється високою поживною цінністю і багатий на різні мінерали. Приблизно на 16% картопля складається з якісного крохмалю, а також є чемпіоном із вмісту лігніну. Тому цей продукт називають “другим хлібом”. Медики рекомендують вживати мінімальну порцію картоплі щодня у разі, якщо пацієнт перебуває у групі ризику з хвороб серця і судин.

Картопля багата на вітаміни, багато з яких є антиоксидантами і допомагають захистити організм від впливу вільних радикалів. Нещодавні дослідження підтвердили теорію вчених у тому, що картопля може захистити від крововиливу у мозок. Зокрема, вчені нагадали, що у 100 г цього овочу міститься 300 мг калію. Саме такої дози цієї речовини достатньо, щоб знизити ймовірність розвитку інсульту на рекордні 40%. Крім того, включення картоплі до раціону рекордно знижує загрозу розвитку раку молочної залози.

Поділись


Новини партнерів