Названо два продукти, що знижують небезпечний холестерин

Ні для кого не секрет, що фрукти та овочі – чудовий вибір харчування для людей з високим рівнем холестерину. “Поганий” холестерин призводить до проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серця. Водночас продукти, багаті на поживні речовини, можуть знизити ризик серцевих захворювань, інсульту і, навіть, деяких видів раку, часто спричинених ліпідами.

Один особливо корисний інгредієнт, що міститься в них – це розчинна клітковина, яка знижує всмоктування холестерину в кровотік. Це неперетравлюваний вуглевод, який не розчиняється у теплій воді. Для ефекту достатньо щоденного вживання 5-10 г або більше цього типу клітковини.

Розчинна клітковина не всмоктується в кишечнику і може допомогти вивести холестерин з організму, тому якщо ви шукаєте їжу для зниження рівня, слід вибирати продукти з високим вмістом розчинної клітковини.

Солодка картопля батат – один з найкращих варіантів овочів із розчинною клітковиною. У 100 г міститься близько восьми грамів харчових волокон.

Крім клітковини, солодка картопля також багата бета-каротином та антоціанами, флавоноїдами з антиоксидантною дією. Він також може допомогти задовольнити добову потребу калію, яка становить близько 12%.

Здоровий баланс калію та натрію запобігає потовщенню кровоносних артерій, що може бути проблемою, викликаною високим рівнем холестерину. Також це може ще більше знизити вміст жирових речовин в організмі, оскільки запобігає закупорюванні артерій.

Батат можна запекти окремо або поєднувати з іншими багатими клітковиною овочами та бобовими, такими як квасоля та броколі.

Окрім батату, є ще один супрепродукт, спрямований проти холестерину – чай матча, який представляє порошкоподібний зелений чай. Визнано, що це унікальне джерело катехіну, потужного антиоксиданту, яке демонструє широкий спектр переваг для здоров’я.

Дослідження показали, що його молекули можуть значно знизити рівень холестерину та ризик серцевих захворювань.

Одне дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало, що катехіни зеленого чаю не лише знижують загальний рівень холестерину, а й ЛНЩ.

За більш глибокого аналізу цих процесів дослідники виявили, що катехіни перешкоджають всмоктуванню холестерину в тонкому кишечнику. Інші дані свідчать про те, що антиоксидант знижує концентрацію ЛПНЩ за рахунок активації його рецепторів.

Поділись


Новини партнерів