Вчені: вживання червоного м’яса призводить до розвитку депресії

Фахівці з Китаю дійшли висновку, що регулярне вживання червоного м’яса може спричинити депресію. Китайські вчені проаналізували результати більше 20 досліджень і встановили, що люди, в раціоні яких переважають фрукти, молочна продукція та овочі, менш схильні до виникнення депресії.

Як пояснили вчені, дослідження проводилися в 10 країнах, і можна стверджувати, що найменше на здоров’я скаржаться ті, хто щодня вживає нежирну молочну продукцію, оливкову олію, рибу, цільнозернові продукти, овочі та фрукти. “Навпаки, з підвищеним ризиком розвитку депресії пов’язане споживання червоного або обробленого м’яса, очищених зерен, солодощів, жирних молочних продуктів, олії, картоплі та жирних підлив”, – пояснили вчені.

З китайськими фахівцями також погодилися вчені зі США, які відзначили, що найчастіше з депресією стикаються люди похилого віку і пацієнти, які мають проблеми з пам’яттю. Американські вчені підкреслили, що найчастіше такий стан викликаний прийомом певних препаратів, однак у деяких випадках симптоми посилюються через неправильний раціон харчування, зокрема, коли в раціоні переважає червоне м’ясо.

Поділись


Новини партнерів