Вчені назвали унікальний продукт, який знижує ризик гіпертонії та високого холестерину

Високий кров’яний тиск – поширене захворювання, що підвищує ризик серцевого нападу або інсульту. Зниження артеріального тиску можна досягти за рахунок різноманітних змін способу життя. Поряд із регулярними вправами, обмеженням вживання алкоголю та відмовою від куріння, дієта є важливим засобом контролю рівня цукру в крові. Деякі продукти були досліджені щодо їхньої здатності знижувати кров’яний тиск.

Амарант – це псевдозлакова рослина, що означає рослину без трави, яку можна приготувати так само, як зернові культури.

Білки, виявлені в амаранті, сильно відрізняються від білків пшениці, проса або рису, а деякі з них мають антигіпертензивні властивості. Деякі білки, що містяться в зернах амаранту, інгібують фермент, що перетворює ангіотензин, який виробляє гормон, що звужує кровоносні судини та підвищує кров’яний тиск.

Ці експерименти переважно проводилися в лабораторних умовах або в дослідженнях на тваринах. Дослідження, проведені на щурах, показали, що дієта, багата на амарант, призводить до зниження рівня холестерину.

Наприкінці 28-денної дієти артеріальний тиск був на 18 відсотків нижчим, а рівень холестерину – на 16 відсотків. Холестерин – це форма жиру, розчинного у крові. Він може прилипати до стінок кровоносних судин, утворюючи бляшки, що звужують артерію та підвищують кров’яний тиск.

Амаранти відносяться до групи цільнозернових продуктів, які пов’язані з іншими перевагами для здоров’я. Дієта, багата на цільнозернові, фрукти, овочі та нежирні молочні продукти, ефективна у запобіганні розвитку високого тиску. Ця дієта також була пов’язана зі зниженням ризику діабету 2 типу.

Діабет другого типу є частим супутнім захворюванням гіпертонії, при цьому обидва фактори мають загальні фактори ризику, такі як надмірна вага.

Поділись


Новини партнерів