Названий ще один продукт, що запобігає ризику раку

Враховуючи, що онкологічні хвороби забирають багато людських життів, наука шукає рецепт більш довгого та здорового життя. У цьому плані названий ще один супрепродукт, що запобігає їхньому ризику. Це скромна брюссельська капуста.

Завдяки тому, що в цьому овочі дуже багато клітковини та поживних речовин, він сприятливо позначається на зміцненні здоров’я і не допускає розвитку патологій, пов’язаних з онкологією.

Фітохімічні речовини у складі капусти зміцнюють захисні функції організму, у тому числі і на рівні ДНК, вони здатні запобігати розростанню пухлин. Ще одна здатність – придушення вироблення гормонів, пов’язаних із виникненням ракових захворювань.

За словами вчених, брюссельська капуста може оберігати від розвитку багатьох видів раку, зокрема шлунку, грудей, легень, сечового міхура, простати та нирок. Багато з них є дуже поширеними і є небезпечними для життя людей.

В цілому всі хрестоцвіті овочі мають потужну природну силу. До них відносяться й інші види капусти – звичайна білокачанна, цвітна, брокколі.

Крім фітохімічних речовин, у брюссельській капусті містяться кальцій, вітаміни К і С, з’єднання глікозинолат глюкобрасіцин (на основі сірки). Його головна функція – не допустити пошкодження ДНК, а отже, і розвитку пухлин.

Вчені спостерігали, що з’єднання не допускає розвитку мережі кровоносних судин всередині пухлин, тобто обмежує її харчування.

Разом з тим цікаво, скільки потрібно з’їдати цього овоча. Експерти рекомендують звичайну порцію, яка також має протиракові властивості. Крім цього, добре чергувати різні види хрестоцвітих овочів. При цьому у сирому вигляді вона більш цілюща, ніж відварена. Термічна обробка знищує життєво важливі поживні речовини, вважають фахівці.

Окрім названих властивостей, брюссельська капуста знижує ризики інших, не менш небезпечних станів – інсульту, діабету 2 типу, серцево-судинних хвороб.

Враховуючи таку потужну протидію цим трьом станам, що спричиняють найбільшу смертність у світі, скромну капусту віднесли до суперпродуктів.

Поділись


Новини партнерів