Дієтолог склала величезний список найнебезпечніших продуктів для печінки

Дієтолог та нутріціолог Олена Михайленко заявила, що дуже багато продуктів харчування вкрай негативно впливають на роботу печінки. Вона зазначила, що насамперед у раціоні потрібно обмежити продукти з високим вмістом тваринного жиру.

Лікар віднесла до цих продуктів будь-які ковбасні вироби, вершкове масло, свиняче сало та будь-яке жирне м’ясо. Вона не закликає повністю виключити тваринні жири з раціону, але рекомендує вживати ці продукти в мінімальній кількості. Крім того, печінка гостро реагує на велику кількість солі у раціоні. «Не варто також забувати, що сіль часто прихована у м’ясопродуктах, таких як ковбаси, м’ясні копченості, сосиски. Велика кількість солі також міститься у солоних сирах, чіпсах, консервованих продуктах», – пояснює нутріціолог.

Вона наголосила, що всім цим продуктом можна знайти корисну альтернативу. Зокрема, кожна людина зможе самостійно приготувати смачний бутерброд з малосольною рибою, сиром, сирими і тушкованими овочами, а також з індичкою. Щоб зберегти здоров’я печінки на довгі роки, важливо обмежити вживання смаженої їжі з великою кількістю олії та спиртних напоїв.

Поділись


Новини партнерів