Дієтолог розповіла про небезпеку сухофруктів

Дієтолог Світлана Панченко розповіла, що сухофрукти є одним із найкорисніших продуктів у зимову пору року, проте до їхнього вибору потрібно ставитися з великою обережністю. Фахівець пояснила, що продавці часто вдаються до різних хитрощів, щоб продати свій товар.

Панченко наголошує, що при виборі сухофруктів обов’язково потрібно звертати увагу на їхній зовнішній вигляд. Якщо продукт дуже м’який, а також сильно блищить, це означає, що виробник використав гліцерин або жир. Якщо говорити про фініки, то зайвий блиск сухофруктів свідчить про те, що їх вимочували в цукровому сиропі. “Також більшість сухофруктів піддається обробці діоксидом сірки для більш тривалого зберігання та захисту від паразитів”, – пояснила дієтолог.

Також вона дала кілька рекомендацій щодо вибору сухофруктів. Корисний продукт не матиме жодного блиску, шкірка на ньому не потріскається, крім того, він повинен мати нормальний та натуральний запах. Якщо ви відчуваєте якусь домішку у запаху, це означає, що сухофрукти обробили.

Поділись


Новини партнерів