Дієтолог назвала два способи знизити рівень холестерину

Не існує жодних чарівних препаратів, які б допомогли знизити рівень поганого холестерину. Так, дієтолог Тетяна Іваннікова розповіла, що високий рівень холестерину становить величезну небезпеку для здоров’я, і ​​він міститься в багатьох продуктах.

Як пояснила Іваннікова, сам по собі холестерин не становить жодної небезпеки, і він навіть необхідний для нормальної роботи організму але, якщо його рівень стає надто високим, це може спровокувати розвиток безлічі смертельно небезпечних захворювань. Йдеться про інсульт, серцевий напад, атеросклероз та ішемічну хворобу серця. «Для того, щоб мінімізувати ризик підвищення холестерину в організмі, потрібно додати у своє життя фізичне навантаження та знизити вживання продуктів з підвищеним вмістом насичених жирів», – дала пораду дієтолог.

За її словами, потрібно виключити з раціону сир, яйця, будь-яке жирне м’ясо та вершкове масло. Також небезпеку становлять трансжири, які містяться в будь-якій смаженій їжі та фастфуді. Саме такі продукти провокують серйозні захворювання на тлі порушень у роботі печінки. Нагадаємо, раніше медики перерахували продукти для ідеальної роботи щитоподібної залози. Вони порадили вживати волоські горіхи, хурму, фейхоа, морську рибу, морепродукти та морську капусту.

Поділись


Новини партнерів