Медики перерахували 5 найкращих продуктів для здоров’я кишечника

bowl of baked new potatoes with spices and rosemary, close-up

Робота кишечника безпосередньо залежить від цього, яку їжу вживає людина. Неправильне харчування провокує сприйнятливість цього органу до різних інфекцій, а якщо шкідлива їжа надходитиме в організм постійно, це може призвести до виникнення хронічних недуг.

Як пояснили фахівці, найнебезпечнішими для кишечника є продукти з високим вмістом цукру, копченості, в’ялені та оброблені ковбасні вироби, а також будь-які погані жири. У той же час лікарі склали список найкорисніших продуктів, за допомогою яких можна підтримувати нормальну роботу кишківника.

На перше місце вони поставили банани. Цей фрукт перешкоджає росту небезпечних бактерій, а також сприяє нормальному травленню.

На другому місці рейтингу знаходиться будь-яка морська жирна риба. За рахунок високого вмісту корисних кислот вона зміцнює захисні функції організму та захищає слизову оболонку.

Крім того, лікарі радять хоча б двічі на тиждень вживати порцію картоплі у мундирі. Картопляна шкірка багата на олійну кислоту, що захищає кишечник і слизову.

Також до рейтингу медики включили квашену капусту, яку потрібно вживати 3 рази на тиждень по дві великі ложки.

У щоденному раціоні повинен бути присутній чорний хліб, який містить цінні вуглеводи та клітковину.

Також щоденний раціон потрібно урізноманітнити савойською капустою, морквою, шпинатом та бобовими.

Поділись


Новини партнерів