Вчені назвали найнебезпечніший напій для жінок

Британські дослідники стверджують, що один популярний напій може призвести до розвитку онкологічних захворювань у жінок. Вони заявили, що йдеться про напій, що містить природні стимулятори, які провокують ріст та поділ клітин.

Йдеться про звичайнісіньке молоко. Вчені пояснили, що довгий час вважалося, що молоко є максимально корисним для здоров’я, проте в ході останнього дослідження вдалося встановити, що цей напій становить смертельну небезпеку для жінок. В експерименті брали участь близько 50000 представниць прекрасної статі та медики розповіли, що ті жінки, які п’ють молоко щодня, на 80% частіше стикаються із раком молочної залози. Загалом дослідження тривало близько 8 років, і вчені вивчали зв’язок між репродуктивними функціями, шкідливими звичками, фізичною активністю та віком учасниць.

Спочатку британські дослідники припустили, що найчастіше рак молочних залоз виникає через регулярне вживання соєвих продуктів, проте потім ця теорія так нічим і не підтвердилася. Виявилося, що до групи ризику входять жінки, які регулярно вживають молоко. «Ми виявили, що відносно маленька порція молока, менша за склянку на день, різко підвищує ризик розвитку раку грудей», – заявили фахівці.

Поділись


Новини партнерів