Дієтолог назвала 4 найнебезпечніші види продуктів для гіпертоніків

Дієтолог Катерина Ларіна розповіла, які продукти харчування становлять найбільшу небезпеку для самопочуття пацієнтів із гіпертонією. Фахівець нагадала, що високий артеріальний тиск безпосередньо пов’язаний із раціоном харчування.

Якщо пацієнт постійно стикається з коливаннями тиску, це може означати, що в раціоні харчування дуже багато солоних продуктів. Саме ця група продуктів призводить до розвитку хвороб серця та судин. Також серед найнебезпечніших продуктів для гіпертоніків дієтолог виділила фастфуд, напівфабрикати та деякі хлібобулочні вироби. За її словами, потрібно стежити не лише за якістю продуктів харчування, а й за вживаними напоями. Найнебезпечнішим для гіпертоніків вважається алкоголь, особливо в тому випадку, якщо пацієнт приймає лікарські препарати, спрямовані на зниження тиску.

Крім того, будь-який спиртний напій містить цукор, деякі види алкоголю містять рекордну кількість цього продукту, що ще більше посилює самопочуття пацієнта. Нагадаємо, раніше невролог Дмитро Качура заявив, що артеріальний тиск потрібно контролювати у будь-якому віці. За його словами, якщо тримати тиск у нормі, ризик інсульту суттєво зменшиться. Також ризик виникнення інших хвороб серця та судин можна контролювати, якщо знизити рівень холестерину.

Поділись


Новини партнерів