Медики перерахували 8 продуктів, що провокують появу каміння у нирках

Від раціону харчування залежить самопочуття людини і нерідко через велику кількість певних продуктів утворюються камені в нирках. Фахівці розповіли, що вживання окремих продуктів харчування треба обмежити, щоб знизити загрозу утворення камінців.

Насамперед медики закликають відмовитися від надмірного вживання солі. Саме натрій збільшує кількість кальцію в сечі, що неминуче призводить до каміння.

А ще прискорюють утворення каменів у нирках усі тваринні продукти з високим вмістом білка. Йдеться про морепродукти, яйця, птицю та червоне м’ясо. Ця продукція підвищує рівень сечової кислоти, що у результаті призводить до появи каменів.

Також у рейтингу небезпечних продуктів для нирок опинилися всі солодкі газовані напої та алкоголь. Усі ці напої є джерелом фосфорної кислоти. Вона викликає зміни у сечовивідних шляхах, сприяючи появі хронічних ниркових захворювань та утворенню каменів. Фахівці рекомендують газовані напої замінити журавлиновим морсом та натуральним апельсиновим соком.

У списку опинилися і будь-які соєві продукти, які вважаються небезпечними для нирок. Будь-який продукт із сої містить високий рівень оксалатів, вони викликають появу піску у нирках.

Поділись


Новини партнерів