
Вересень в самому розпалі, а це значить, що прийшов час винограду. Напевно, багато з нас ставили собі питання про те, чи варто їсти дрібні кісточки, шо знаходяться всередині ягід.
Ми розповімо про те, чим корисний виноград з кісточками, а кому протипоказано їх вживати.
Чим корисні кісточки винограду?
Безумовно, виноград з кісточками корисний, адже ці самі кісточки містять необхідний для нашого організму вітамін Е, а ще кальцій і калій. Це насіння є сильним антиоксидантом, воно бореться з токсинами в нашому організмі.
Крім того, виноградні кісточки містять токефорол. А саме брак цієї речовини викликає у людей депресію, стрес, дратівливість, порушення обміну речовин. Також елементи, що містяться в виноградних кісточках, сповільнюють процес старіння тіла.
Як відомо, виноградне насіння широко використовується і в косметології. Вітаміни, що містяться в олії виноградних кісточок стимулюють в організмі вироблення колагену, який в свою чергу розгладжує зморшки і підвищує загальний тонус шкіри.
Також масло виноградних кісточок застосовують в засобах для догляду за волоссям. Крім того, таке масло можна приймати і всередину з їжею. Це зробить волосся шовковистим і прискорить його ріст.
Читайте також: Ці препарати підвищують ризик ранньої смерті на 33%
Шкода і протипоказання кісточок винограду
Нашкодити організму виноградні кісточки можуть тільки в тому випадку, якщо вживати їх занадто багато. Однак є хвороби, при яких людині краще відмовитися від вживання цього насіння. Це шлунково-кишкові захворювання, підвищене газоутворення, нирковокам’яна хвороба, захворювання печінки, цукровий діабет, проблеми з зубами, атеросклероз, алергічні реакції, індивідуальна непереносимість.