Вчені назвали продукт, який провокує розвиток деменції

Вчені розповіли, що за останні роки кількість пацієнтів з деменцією різко зросла, і тепер ця хвороба помітно помолодшала, і її діагностують не тільки у людей похилого віку. Вчені з Китаю провели масштабне дослідження, щоб встановити, які саме фактори прискорюють наближення старечого недоумства.

Зокрема, вчені порівняли харчування вегетаріанців та м’ясоїдів і встановили, що серед прихильників вегетаріанства дуже багато тих, хто страждає на деменцію. Для цього експерименту вчені запросили понад 500 жителів Китаю похилого віку. Протягом кількох місяців вони спостерігали за самопочуттям добровольців та враховували їх освіту, вік, стать та спосіб життя. Також велику увагу фахівці приділили раціону харчування всіх піддослідних. Виявилося, що популярний тофу рекордно збільшує загрозу виникнення когнітивних порушень, які в результаті призводять до недоумства.

При цьому найкориснішою системою харчування вчені назвали ту, яка включає дуже багато овочів, зелені і м’яса. «Високе споживання тофу негативно вплинуло на когнітивні здібності людей похилого віку, які проживають в громадах у Китаї. Подібні результати були отримані в Індонезії та у американців японського походження у США», – розповіли китайські дослідники.

Поділись


Новини партнерів