Медики назвали ТОП-8 продуктів проти тромбозу

Фахівці назвали кілька продуктів, регулярне вживання яких допомагає знизити ризик утворення тромбів, які призводять до серйозних наслідків для здоров’я. Лікарі пояснили, що йдеться про продукти харчування, які розріджують кров і знижують ризик виникнення тромбів. При цьому фахівці нагадали, що тромби можуть блокувати навіть велику судину, що провокує серцевий напад або інсульт.

На перше місце медики поставили часник, який не лише знижує ризик виникнення тромбів, а й допомагає нормалізувати тиск. Щодня можна з’їдати пару зубчиків часнику.

На другому місці цього рейтингу опинився каєнський перець. За рахунок унікальних речовин у своєму складі він швидко розріджує кров, і цей процес досягається завдяки наявності у продукті саліцилатів.

Трійку лідерів у цьому рейтингу замикає пряна спеція куркума. Вживання її допомагає нормалізувати рівень холестерину та знижує ризик виникнення бляшок.

Ще одним продуктом, що дратує кров, медики назвали імбир. Також він має протизапальні дії, що покращують роботу всього організму.

Фахівці радять включити до раціону корицю, за допомогою якої можна знизити тиск і зменшити запальні процеси.

Також у раціоні має бути присутній ананас, який ефективно знімає запалення. А ще медики рекомендують вживати свіжу або заморожену журавлину, а також томати.

Поділись


Новини партнерів