Американський лікар-кардіолог Леслі Чо пояснила в інтерв’ю, що допомагає знизити “поганий” холестерин без ліків. Медик запропонувала внести у свій спосіб життя кілька змін.
Вживати правильний жир. Краще надавати перевагу ненасиченим жирам (мононенасичені, поліненасичені). Джерела правильних жирних кислот – це нерафіновані олії, морська риба, авокадо, горіхи, соєві боби.
Вживати клітковину. Її щодобова кількість має становити 25-35 г. Клітковина (харчові волокна) уповільнює всмоктування холестерину в кишечнику, і він виводиться незасвоєним. Продукти з клітковиною – бобові культури, цільний овес та інше неподрібнене зерно, свіжі овочі, фрукти (краще не солодкі).
Вживати насіння льону. Кардіолог пояснює, що лляне насіння забезпечує організм поліненасиченими омега-3 жирними кислотами, білком, антиоксидантами. За словами Леслі Чо, на день потрібно з’їдати приблизно три столові ложки насіння льону.