Медики назвали 4 найнебезпечніші продукти для діабетиків

Група дієтологів назвала фрукти та ягоди, які можуть бути корисними або, навпаки, небезпечними для пацієнтів із цукровим діабетом. Зі інформацією видання Daily Express, лікарі наголосили, що деякі ягоди та фрукти мають дуже високий глікемічний індекс, тому їх у жодному разі не можна вживати діабетикам.

Найнебезпечнішими дієтологи назвали ананаси та кавуни. Також до списку заборонених фруктів та ягід для діабетиків потрапили банани та сушені фініки. Втім, на банани строг протипоказання не поширюється, пацієнти з діабетом можуть вживати цей фрукт у незрілому вигляді. А ось до списку найкорисніших фруктів та ягід для діабетиків потрапили манго, абрикоси та яблука. «Свіжі фрукти не містять вільних цукрів, які спричинюють підвищений рівень цукру в крові. Деякі фрукти також багаті на клітковину, яка уповільнює всмоктування цукру в кровотік», – пояснили дієтологи.

Потрібно відзначити, що раніше група вчених із кількох країн з’ясувала, що цукровий діабет часто починає розвиватися після перенесеного коронавірусу. Найчастіше хвороба виникає у пацієнтів із ожирінням та іншими проблемами зі здоров’ям. Нещодавно вчені з Британії заявили, що з початку пандемії кількість виявлених випадків діабету зросла на 80%.

Поділись


Новини партнерів