Медики пояснили непереборний потяг до цибулі та часнику

Іноді людина може зациклюватися на одному продукті, і медики відзначають, що в окремих випадках захоплення однією і тією ж їжею може свідчити про наявність серйозного захворювання. Лікарі розповіли, що непереборний потяг до часнику та цибулі може говорити про ті чи інші хвороби.

Зокрема, лікарі пояснили, що бажання вживати ці гострі овочі зазвичай виникає при інфекційному захворюванні, особливо у тому випадку, якщо закладений ніс. Йдеться про звичайний інстинкт, коли організм намагається боротися з інфекцією різними способами. А ще потяг до цибулі та часнику може спостерігатися при проблемах із щитовидною залозою. Коли відбувається дисфункція ендокринної системи, обмінні процеси уповільнюються, а цибуля та часник багаті на речовини, які здатні прискорити метаболізм.

Непереборний потяг до цибулі та часнику іноді спостерігається при гельмінтозі. Гострі овочі здатні покращити вироблення шлункового соку та жовчі, а це, у свою чергу, дозволяє позбутися паразитів в організмі. Також медики додали, що бажання вживати цибулю та часник іноді викликане хворобами шлунково-кишкового тракту. Така гостра їжа посилює синтез ферментів, продукти починають швидко перетравлюватися.

Поділись


Новини партнерів