Медики назвали 3 найкращі продукти для підшлункової залози

Підшлункова залоза вважається одним із головних органів, який відповідає за виробництво гормонів, крім того, підшлункова залоза відповідає за регулювання білкового, жирового та вуглеводного обмінів. Медики розповіли, яку дієту потрібно обирати для здоров’я підшлункової залози.

За їхніми словами, збалансований раціон харчування стане найкращим захистом для цього органу. Зокрема, фахівці радять знизити вживання солодких газованих та спиртних напоїв, жирної їжі та випічки. А ще підшлункова залоза не завжди любить необроблені фрукти та овочі, також не рекомендовано вживати фастфуд та солодкі десерти.

Щоб зберегти здоров’я підшлункової залози, необхідно постійно включати до раціону гречану кашу, проте при цьому потрібно пам’ятати, що ця страва вживається без цукру і без солі.

Дуже корисна для підшлункової залози чорниця. Вона стимулює роботу органу, а також знижує запальні процеси та позитивно впливає на секрецію жовчі.

У раціоні має бути броколі. Дуже корисною для підшлункової залози вона буде у тому випадку, якщо приготувати її на пару. Як зазначили лікарі, броколі нейтралізує негативний вплив шлункового соку та знижує запалення. Також медики рекомендують включити в раціон сік буряка та моркви. Ці напої потрібно вживати хоча б раз на тиждень.

Поділись


Новини партнерів