Китайський вчений назвав банан найнебезпечнішим фруктом

Фахівець з Китаю Ляо Цзе заявив, що банани не приносять користі здоров’ю людини, а, навпаки, цей фрукт може бути дуже небезпечним. Разом із групою фахівців учений-біомедик провів масштабний експеримент і встановив, що банани у невеликих кількостях містять радіоактивну речовину ізотоп калій-40.

За його словами, банан справді міг би вважатися дуже корисним, проте через вміст радіоактивної речовини його можна виключити із цієї групи. Втім, вчені зазначили, що радіоактивна речовина міститься в цьому фрукті в мінімальній кількості, тому серйозної загрози не становить. Дослідники нагадують, що у великій кількості ізотоп калій-40 може спровокувати розвиток раку. Щоб виміряти дозу радіації у бананах, вчені використали спеціальний еквівалент.

«Для порівняння, випромінювання КТ грудної клітки дорівнює 70 тисячам з’їдених бананів. Щоб померти від радіації жовтого фрукта, необхідно з’їсти близько 35 мільйонів, тому що з’їдаючи один фрукт, людина отримує близько 0,0778 мікрозівертів», – пояснили фахівці. Також вони додали, що людина може отримувати мінімальні дози радіації практично скрізь, у тому числі радіація походить від високовольтних дротів, телевізорів та телефонів.

Поділись


Новини партнерів