Лікар назвала протипоказання до вживання цибулі

Цибуля дуже корисна для здоров’я, проте пацієнтам з деякими захворюваннями вживати цей продукт не рекомендується. Про це розповіла лікар-нутриціолог Марія Тихомирова.

Вона розповіла, що цибуля дійсно має унікальні властивості, і цей продукт відомий своїми антибактеріальними і противірусними властивостями. Також цибуля допомагає при дезінтоксикації, оскільки серед її компонентів значиться сірка. А ще з цього продукту можна отримати багато різних вітамінів, у тому числі аскорбінову кислоту. Її рекомендується вживати для виведення зайвої рідини та поліпшення травлення. «Антиоксидант кверцетин, що міститься в овочах, корисний при раку та алергії. Крім того, цибуля покращує якість сперми», – пояснила нутриціолог.

Втім, вона попередила пацієнтів з виразкою дванадцятипалої кишки та шлунку про те, що їм у жодному разі не можна вживати цибулю. Нагадаємо, раніше дієтолог Павло Терехов розповів, який продукт потрібно обирати для очищення організму від шлаків. За його словами, йдеться про кріп. Цей продукт покращує роботу серцево-судинної системи, швидко очищає організм та допомагає вивести жовч, а також сприяє послабленню кишечника.

Поділись


Новини партнерів