Лікар назвала протипоказання до вживання м’яти

М’ята перцева є чудовою приправою для багатьох страв, також її прийнято додавати в чай, проте в деяких випадках вживання цієї трави може становити небезпеку.Про це розповіла нутриціолог Марія Тихомирова.

Вона зазначила, що від вживання м’яти мають відмовитись гіпотоніки, оскільки трава знижує артеріальний тиск. Крім того, м’яту не рекомендується додавати до страв та напоїв пацієнтам з варикозною хворобою, оскільки трава призводить до зниження тонусу судин. “У чоловіків може знижуватися лібідо і, якщо жінка планує вагітність, то їй теж краще відмовитися від м’яти”, – пояснила нутриціолог.

Всім іншим людям м’яту можна вживати, щоправда, у невеликій кількості. Тихомирова підкреслила, що м’ята знижує болючі відчуття в кишечнику і навіть усуває головний біль. З цієї трави можна готувати напій, який усуває нудоту та чудово освіжає. Крім того, ароматна трава має унікальний антибактеріальний ефект, тому її можна додавати в чай ​​і будь-які інші напої щодня. Щоб досягти позитивного ефекту, достатньо додати в склянку з напоєм лише 2 листочки м’яти.

Поділись


Новини партнерів