Лікар розповів про дві унікальні властивості часнику

Часник має подвійний ефект і допомагає покращити самопочуття. Із такою заявою виступив доктор медичних наук, лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.

Він наголосив, що серед найкорисніших властивостей часнику необхідно виділити його здатність стимулювати травлення, а також антибактеріальну дію, яка допомагає знизити газоутворення. “Їжа, з одного боку, до шлунку доходить позбавленою ​​цукрів, жирних кислот, на що бактерії особливо бурхливо реагують своїм ростом, а з іншого боку, їх кількість нормалізується”, – пояснює фахівець. За його словами, посилити позитивний ефект часнику на роботу організму можна за допомогою однієї хитрощі. При цьому інший лікар Сергій Агапкін розповів, що щодня достатньо з’їдати один зубчик часнику. Його необхідно розділити на 4 частини та кожну проковтувати як таблетку.

Якщо вживати цілий зубчик часнику, він не перетравиться і пройде через тонкий кишечник, затримається в товстому кишечнику, внаслідок чого завдяки ефірним оліям на кишечник буде чинитися антибактеріальна дія, і це теж дуже корисно. Втім, раніше доктор Олександр М’ясников розвінчав основні міфи про часник. Він стверджував, що багато медиків говорять про те, що за допомогою часнику можна зменшити рівень холестерину, проте науково це ніхто не довів.

Поділись


Новини партнерів