Вчені довели користь кави для мозку

Вчені з Австралії встановили, що у тих, хто щодня п’є каву, нижчий ризик розвитку когнітивних порушень із віком. Результати дослідження опубліковані у журналі Frontiers of Aging Neuroscience.

Це пов’язано з тим, що у них у мозку повільніше накопичуються амілоїдні білки.

Зокрема вчені проаналізували дані масштабного дослідження Університету Едіт Коуен, яке проводилося 10 років. Фахівці встановили зв’язок між вживанням кави та важливими маркерами, які пов’язані із хворобою Альцгеймера.

“Ми виявили, що учасники з більш високим споживанням кави мали нижчий ризик розвитку легких когнітивних порушень, які часто передували хворобі Альцгеймера”, – цитують автора статті доктора Саманту Гарденер.

Результати дослідження показали, що у тих, хто любить каву, області мозку, що відповідають за виконавчі функції (планування, самоконтроль, увага), менш схильні до змін з часом.

“Кава може бути особливо корисна людям похилого віку, які схильні до ризику зниження когнітивних функцій, але не мають жодних симптомів. Це проста річ, яку люди можуть змінити. Можливо, ми розробимо рекомендації, яким люди зможуть слідувати в середньому віці, і, сподіваюся, це матиме тривалий ефект”, – пояснює Гарденер.

Поділись


Новини партнерів