Про користь гречки відомо всім, проте ця крупа не містить корисних амінокислот. Про це розповіла дієтологка Світлана Фус.
Вона зазначила, що рослинний білок, що міститься у гречці, засвоюється не так добре, як тваринний, тому цю крупу необхідно поєднувати з іншими продуктами. За словами фахівця, гречка чудово поєднується з багатьма овочами, зокрема, з квашеною капустою, з броколі та морською капустою. З такого поєднання можна отримати багато вітамінів та харчових волокон. Коли ви ставите варити гречку, потрібно пам’ятати, що води має бути у 2,5 рази більше. Вода вбирає всі корисні властивості круп, тому її не можна зливати.
А ще Світлана Фус підкреслила, що гречана каша чудово поєднуватиметься з оливками, сиром та томатами. Можна періодично готувати різотто з гречки та грибів, і така страва виходить максимально корисною та смачною. З гречки готують салат з додаванням волоських горіхів, руколи, гранату та чорниці. Крім того, фахівець рекомендує скуштувати страву з гречки, нуту, гарбуза та куркуми. Особливо корисною вона буде взимку, коли потрібно зміцнити імунітет.