Дієтолог розповіла, як правильно вживати гречку

Про користь гречки відомо всім, проте ця крупа не містить корисних амінокислот. Про це розповіла дієтологка Світлана Фус.

Вона зазначила, що рослинний білок, що міститься у гречці, засвоюється не так добре, як тваринний, тому цю крупу необхідно поєднувати з іншими продуктами. За словами фахівця, гречка чудово поєднується з багатьма овочами, зокрема, з квашеною капустою, з броколі та морською капустою. З такого поєднання можна отримати багато вітамінів та харчових волокон. Коли ви ставите варити гречку, потрібно пам’ятати, що води має бути у 2,5 рази більше. Вода вбирає всі корисні властивості круп, тому її не можна зливати.

А ще Світлана Фус підкреслила, що гречана каша чудово поєднуватиметься з оливками, сиром та томатами. Можна періодично готувати різотто з гречки та грибів, і така страва виходить максимально корисною та смачною. З гречки готують салат з додаванням волоських горіхів, руколи, гранату та чорниці. Крім того, фахівець рекомендує скуштувати страву з гречки, нуту, гарбуза та куркуми. Особливо корисною вона буде взимку, коли потрібно зміцнити імунітет.

Поділись


Новини партнерів