Вчені назвали продукти, що можуть викликати інсульт

Американські фахівці встановили, що ризик розвитку інсульту можна суттєво знизити, якщо відмовитися від вживання одного продукту. Медики зазначили, що загроза виникнення інсульту рекордно підвищується, якщо в раціоні харчування міститься надмірна кількість солі.

Крім того, лікарі підкреслили, що солоні продукти рекордно збільшують ризик інсульту у людей віком понад 40 років. Під час дослідження вчені з’ясували, що сіль затримує рідину в організмі та сприяє підвищенню тиску та виникненню хвороби серця та судин. Як пояснили фахівці, багато людей намагаються стежити за щоденною нормою солі але, при цьому, не враховують так звану приховану сіль, яка у великій кількості міститься у напівфабрикатах, консервах та супах.

У той же час медики розповіли, що особливо небезпечними є солоні продукти для людей старше 40 років. У ході дослідження вони з’ясували, що у людей, молодших за цей вік, інсульти найчастіше трапляються через підвищений тиск, який, у свою чергу, буває викликаний цілим рядом різних факторів. Медики нагадали, що основними симптомами інсульту є поява асиметрії обличчя, проблеми з мовленням та свідомістю, а також зміни у рухових функціях.

Поділись


Новини партнерів