Онколог попередив про небезпеку копченої ковбаси

Приблизно 80% всіх випадків онкології розвиваються через велику кількість канцерогенів в організмі. Про це розповів онколог Іван Карасьов.

Він наголосив, що одним із найголовніших джерел канцерогенів є копчена ковбаса, яку виготовляють із переробленого м’яса. Йдеться про суміш із обрізків жиру та підсилювачів смаку. Карасьов пояснив, що деякі виробники роблять досить якісну копчену ковбасу але це не означає, що її можна вживати постійно. Кожна шоста смерть на планеті асоційована з розвитком онкологічних захворювань. Щодо копченої ковбаси, то це продукт із переробленого м’яса», – розповів лікар. За його словами, навіть найдорожча копчена ковбаса є ненатуральним продуктом, в якому практично немає вітамінів, тому вона не має жодної цінності для здоров’я.

Карасьов зазначив, що цей продукт можна іноді собі дозволити на якесь свято, і тоді від нього не буде жодної шкоди. Однак, якщо вживати копчену ковбасу щодня, вона може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Також онколог зазначив, що продуктом з максимальним вмістом канцерогенів є вся продукція гарячого копчення і її необхідно повністю виключити з раціону.

Поділись


Новини партнерів