Дієтолог перерахувала 5 продуктів, що викликають втому

Відомий дієтолог Юлія Чехоніна перерахувала продукти харчування, що швидко провокують відчуття втоми. До цього списку потрапили навіть найнесподіваніші продукти, які прийнято вважати корисними та такими, що підвищують тонус.

Насамперед, серед таких продуктів дієтолог виділила каву. За її словами, якщо пити цей напій в помірних кількостях, не більше двох чашок на день, то організм отримає необхідну для бадьорості кількість кофеїну. Однак, якщо перебрати з нормою, то відчуття бадьорості не настане, а перейде у втому.

На другому місці в цьому списку знаходяться всі солодощі. Будь-який десерт може надати бадьорості але на дуже короткий час. Чехоніна радить віддати перевагу гіркому шоколаду, оскільки він не викликає різких стрибків глюкози в крові. До списку солодощів лікар включила будь-які газовані напої, а також фруктові соки.

Трійку лідерів у списку продуктів, які викликають втому, замикає знежирена продукція. Якщо захоплюватися знежиреною їжею, то організм нічого не отримуватиме, і в нього не залишиться сил на вироблення енергії.

А ще дієтолог радить відмовитися від вживання великої кількості ковбаси, копченостей та деяких видів сиру.

Також до незвичайного рейтингу потрапив увесь фастфуд. Він знижує почуття бадьорості через велику кількість калорій та вуглеводів.

Поділись


Новини партнерів