Лікар назвала два фактори, що наближають цукровий діабет

Лікар-ендокринолог Ольга Котешкова перерахувала фактори, що наближають розвиток цукрового діабету другого типу. Ендокринолог зазначила, що є два фактори, які рекордно збільшують ризик розвитку цього захворювання.

Зокрема, лікарка розвінчала міф про те, що надмірне вживання солодощів призводить до розвитку діабету. За її словами, солодка їжа справді становитиме небезпеку але лише в тому випадку, якщо поєднувати її з жирними продуктами. У цьому випадку посилюватиметься інсулінорезистентність і, зазвичай, при такому раціоні харчування цукровий діабет розвивається у тих пацієнтів, які мають або спадкову схильність, або ж у них спостерігається ожиріння.

Як пояснила фахівець, саме ожиріння є головним фактором, який провокує виникнення цієї недуги. Чим більша маса тіла, тим вищі шанси захворіти. Ендокринолог додала, що зниження маси тіла є головною профілактикою цукрового діабету. Вона рекомендує вести здоровий спосіб життя разом із правильною дієтою. Здоровий раціон харчування включає вживання продуктів з великою кількістю вітамінів і мінеральних солей, також важливо вживати багато овочів.

Поділись


Новини партнерів