Іспанські медики назвали найнебезпечнішу рибу

Фахівці з Іспанії попередили любителів рибних страв, що деякі види риби, що продаються в магазині, можуть становити смертельну небезпеку для здоров’я. Іспанські медики розповіли, що деякі види риби містять величезну кількість ртуті, і навіть маленький шматочок завдає непоправної шкоди здоров’ю, особливо дітям та вагітним жінкам.

Ртуть вражає нервову систему та головний мозок, і може впливати на здоров’я навіть у мінімальній кількості, причому наслідки можуть проявитися лише через кілька років. Вчені визначили, що найбільше ртуті міститься у м’ясі акули, тунця та риби-меча.

“Сполуки ртуті легко розчиняються в жирах, і здатні долати гематоенцефалічний бар’єр, плаценту і, як наслідок, призводити до змін у розвитку нейронів у плода”, – пояснили медики, таким чином попередивши всіх вагітних жінок про наслідки.

Також вони наголосили, що вживання великої кількості цієї риби при вагітності може призвести до подальшого пошкодження головного мозку у дитини, проблем з навчанням і, навіть, втрати слуху. Вживання такої риби потрібно обмежити всім людям, і допустимою нормою вважається всього 2 порції на тиждень. Найменше ртуті міститься в камбалі, морському окуні, скумбрії, оселедці, форелі та лососі.

Поділись


Новини партнерів