Дієтолог назвала найкращий продукт для пацієнтів з гіпертонією

Дієтолог Ольга Чунтонова порадила всім пацієнтам із гіпертонією включити до щоденного раціону один продукт, який допоможе знизити тиск. Йдеться про насіння чіа.

Як пояснила лікар, щоденне вживання цього суперфуду покращує роботу серця та судин, а також дозволяє знизити не лише артеріальний тиск, а й рівень холестерину. «Жирні кислоти, що входять до складу насіння, дозволяють знизити рівень холестерину в крові, що є хорошою профілактикою атеросклерозу. Очищаючи стінки судин від атеросклеротичних бляшок, насіння запобігає хворобам серцево-судинної системи», – пояснила фахівець. Крім того, насіння сприяють зниженню тиску завдяки високому вмісту калію і магнію.

А ось людям із низьким тиском цей суперфуд протипоказаний. За словами дієтолога, властивості насіння чіа доведені науково, і цей продукт дійсно знижує тиск, тому гіпотонікам його не можна вживати. Нагадаємо, раніше вчені з Австралії розповіли про напій, який миттєво знижує тиск гіпертоніків. Було встановлено, що цим напоєм є звичайнісінький чорний чай. Як зазначили вчені, цей напій має бути присутнім у щоденному раціоні гіпертоніків.

Поділись


Новини партнерів