Вчені виявили ще одну небезпеку пальмової олії

Фахівці зі США та Іспанії провели ще одне дослідження на тему шкоди пальмової олії та встановили, що пальмітинова кислота, яка міститься в цьому продукті у величезній кількості, провокує виникнення метастаз раку шкіри та горла.

Вчені нагадали, що саме метастази призводять до смерті при онкології. Виникненню метастаз сприяють жирні кислоти, але до сьогодні вчені не могли встановити, які саме з них провокують цей процес. Американські та іспанські фахівці провели експеримент, під час якого піддавали пухлини порожнини рота та шкіри впливу відразу кількох типів жирних кислот. Експеримент тривав 4 дні, і фахівці використовували лінолеву, олеїнову та пальмітинову кислоти.

Потім клітини ввели в тканини мишей, які харчувалися за стандартною дієтою. Метастази збільшувалися у клітинах, на які впливали пальмітиновою кислотою», – розповіли вчені. За їхніми словами, лінолева та олеїнова кислоти такої дії не вчинили. Більше того, дослідникам вдалося з’ясувати, що пальмітинова кислота довгостроково впливає на геном. Навіть після припинення вживання пальмітинової кислоти ракові клітини залишалися дуже активними.

Поділись


Новини партнерів