Положення впливає на якість: лікар назвав найкращу позу для сну

Відомий сомнолог Олександр Калінкін пояснив, що поза під час сну безпосередньо впливає якість нічного відпочинку. Фахівець розповів, що раніше вчені проводили безліч досліджень та встановили, що найкращою позою є сон на боці.

Як стверджували фахівці, така поза допомагає позбавити внутрішні органи тиску, також вона допомагає вільно дихати. «Побоювання багатьох людей лежати так через те, що «ліворуч знаходиться серце», – повна нісенітниця. Можливим є положення і на лівому, і на правому боці», – пояснює сомнолог. Також він наголосив, що незважаючи на всі рекомендації вчених, така поза може підійти не кожній людині. Зокрема, на правий бік не можна лягати в тому випадку, якщо людина пізно повечеряла, і її шлунок повний. Якщо спостерігається недостатність клапана між шлунком та стравоходом, вміст шлунку може потрапити у стравохід та верхні дихальні шляхи.

Крім того, лікар не рекомендує постійно спати на спині, оскільки така поза погіршує дихання та навіть збільшує загрозу виникнення деяких недуг. Зокрема, може підвищитись загроза зупинки дихання, хвороб серця та судин і навіть онкології. Чому так відбувається, вчені досі не з’ясували до кінця але, можливо, це пов’язано з високою подушкою.

Поділись


Новини партнерів