Медики перерахували ТОП-5 продуктів для ідеального сну

Іноді, щоб швидко заснути, потрібно просто скоригувати вечірній раціон харчування. Про це розповіли медики. За їхніми словами, багато продуктів містять унікальні речовини, які сприяють міцному та тривалому сну, а також допомагають позбутися безсоння.

На перше місце серед таких продуктів спеціалісти поставили банани. Цей фрукт багатий на магній і калій, а також на триптофан, який стимулює вироблення гормонів, необхідних для сну. Медики радять вживати цей фрукт в якості перекусу незадовго до вечері або замість неї.

На другому місці знаходиться ромашковий чай. Його потрібно пити за 1-2 години до сну, щоб розслабитися і позбутися безсоння. Ромашка допоможе покращити якість сну, та зняти нервову напругу.

Трійку лідерів замикає молоко. Як пояснили фахівці, найкраще пити цей напій у теплому вигляді. Молоко є джерелом багатьох речовин, які відповідають за сон.

А ще лікарі рекомендують додавати в тепле молоко трошки меду. Цей продукт містить корисні амінокислоти, які покращують сон. Однак важливо пам’ятати, що мед – це калорійний продукт, тому ввечері можна з’їдати не більше 1 ложки.

На п’ятому місці знаходиться мигдаль. Він є джерелом мелатоніну та сприяє покращенню сну, а також допомагає позбутися безсоння.

Поділись


Новини партнерів