Лікар перерахував найнебезпечніші продукти для кишечника

Лікар із Німеччини Томас Фрілінг розповів, що постійне вживання деяких продуктів харчування може призвести до серйозних проблем з кишечником. Фахівець зазначив, що включення до раціону окремих продуктів харчування може спровокувати навіть розвиток раку кишечника.

Насамперед медик закликав хоча б обмежити вживання цукру, а в ідеалі назавжди відмовитися від цього продукту. Справа в тому, що в кишечнику утворюється солодке середовище, через яке починається швидке розмноження шкідливих бактерій, що в результаті призводить до збою в роботі органу. Також фахівець радить відмовитись від надмірного вживання різних солінь. Через великий вміст солі вони провокують появу набряклості та запалення.

Велику шкоду для кишечника становлять всілякі копчені, особливо ковбаси та риба. Всі ці продукти є чемпіонами з вмісту канцерогенів та небезпечних жирів, які в результаті порушують баланс бактерій у кишечнику. «Ці продукти входять до списку канцерогенних речовин, тому, в принципі, ви не повинні їсти більше 500 грамів червоного м’яса на тиждень», – попередив фахівець із Німеччини. Він радить урізноманітнити раціон продуктами з клітковиною та будь-якою рослинною їжею.

Поділись


Новини партнерів