Трихолог назвала головні вітаміни проти випадання волосся

Лікар-дерматолог, трихолог Олена Юцмюц розповіла, як підтримувати красу волосся, та які вітаміни потрібно приймати проти випадання і для швидкого росту. Фахівець зазначила, що правильне кислотно-лужне середовище в організмі перешкоджає випаданню волосся.

Для підтримки густоти вона рекомендує щодня пити свіжі овочеві соки. Завдяки цьому можна не тільки зберегти шевелюру, а й прискорити її ріст. “Будь-якій людині добре підходить Омега-3, яка містить багато вітаміну Е, деякі йдуть з вітаміном D, що є основою здоров’я волосся”, – пояснила трихолог. Крім того, вона зазначила, якщо пацієнт із якихось причин не хоче звертатися до фахівців, то без рекомендації лікаря він може приймати аскорбінову кислоту, оскільки вона відповідає за ріст волосся. Також вітамін C зберігає натуральний колір і запобігає появі сивини.

Однак усі інші вітаміни, які медики рекомендують приймати проти випадання волосся, може виписати тільки лікар. Наприклад, популярний вітамін А буде дуже корисним для організму в дуже малих дозах, а якщо приймати його безконтрольно, то надлишок призведе до зворотного ефекту – волосся почне випадати. Також лікар додала, що ефект від прийому вітамінів може бути помітним не раніше ніж через 3 місяці.

Поділись


Новини партнерів