Фахівець назвала три способи знизити рівень холестерину у зрілому віці

Відомий дієтолог із США Емі Гудсон розповіла, що найчастіше рівень поганого холестерину підвищується у людей віком понад 50 років. Фахівець пояснила, що підвищений рівень холестерину призводить до виникнення бляшок в артеріях, що провокує найважчі наслідки, аж до інфаркту та інсульту.

Як розповіла дієтолог, атеросклероз також призводить до закупорювання артерій та існує кілька ознак цього захворювання. За словами лікаря, при атеросклерозі людина відчуває стискання у грудях, а також сильний біль. Його можуть переслідувати такі симптоми як надмірна втома, запаморочення та задишка. Дієтолог радить усім людям старше 50 років змінити свій підхід до життя. Зокрема, знизити рівень холестерину допомагають фізичні навантаження, проте вони мають бути помірними.

Крім того, потрібно скоригувати раціон харчування. Рівень холестерину швидко знижується у тому випадку, якщо в щоденному раціоні буде багато продуктів з розчинною клітковиною – це вівсяна каша, насіння, горіхи та фрукти. Також треба включити в раціон морську рибу та продукти з вітаміном D. А ще дієтолог рекомендує дотримуватися дієти і знизити вагу до нормального індексу.

Поділись


Новини партнерів