Вчені назвали найнебезпечніший напій для здоров’я людини

Давно відомо, що солодкі газовані напої негативно впливають на здоров’я людини. Ще з однією заявою днями виступили фахівці Каліфорнійського університету в США.

Вчені провели нове дослідження та з’ясували, що солодкі газовані напої рекордно прискорюють процес старіння організму. До цього експерименту було залучено понад 5000 американців не старше 65 років з відсутністю серцево-судинних захворювань. Виявилося, що у тих добровольців, які щодня пили солодкі газовані напої, у лейкоцитах були коротші теломери. Вчені нагадують, що останні пов’язані зі збільшенням загрози розвитку різних хвороб та скороченням тривалості життя. Чим коротші теломери, тим коротше життя, пояснюють дослідники.

«Щоденне вживання 20 унцій (близько 0,5 л) таких напоїв відповідає 4,6 рокам раннього старіння, особливо у людей, що курять», – заявили американські вчені. Крім того, автори дослідження додали, що під час експерименту дійшли висновку, що солодкі газовані напої також впливають на метаболічний контроль цукру в організмі та прискорюють клітинне старіння тканин. Потрібно зазначити, що раніше дієтологи назвали солодкі газовані напої справжньою калорійною бомбою та закликали відмовитися від них назавжди.

Поділись


Новини партнерів