Дієтологи назвали найкращий раціон для серця

Фахівці Американської кардіологічної асоціації розповіли про правила харчування, які допоможуть покращити роботу серця та зберегти здоров’я цього органу на довгі роки. Фахівці розповіли, що головне для серця – це здоровий баланс у їжі.

Вони відзначають, що щоденний раціон має бути різноманітним, а продукти мають добре поєднуватися між собою. Насамперед медики радять збалансувати раціон, а також поєднувати його з фізичною активністю. У раціоні має бути дуже багато овочів та фруктів, бажано тих, які вирощують у тій місцевості, де мешкає людина. Щодня до раціону потрібно включати маленьку порцію цільнозернових, а також нежирних білкових продуктів та продукцію з високим вмістом клітковини.

До цієї групи дослідники віднесли молочну продукцію з низькою жирністю, морепродукти, бобові, горіхи, рибу, нежирне м’ясо. Потрібно пам’ятати, що перероблене м’ясо є вкрай небезпечним для здоров’я. З рослинних олій намагайтеся використовувати для приготування їжі тільки соняшникову, лляну та оливкову. Щоб серце було здоровим, важливо вживати продукти із мінімальною обробкою. З напоїв краще вибирати воду, натуральні морси та компоти, зелений чай та молоко.

Поділись


Новини партнерів